Salát z červené řepy a ovoce
20 min.
Ingredience
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 2kusyAvokádo
- 2kusyMandarinky
- 100gramůSalát ledový
- Zálivka
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMed včelí
- 2kusyPomeranče
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu vylijeme bez nálevu do mísy, přidáme na tenké, úhledné pásky nakrájený ledový salát, na plátky avokádo, mandarinky oloupeme, rozdělíme měsíčky, překrojíme je napůl a přidáme do mísy, promícháme a necháme chvilku odležet.
- 2Zálivka: do misky vylijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, kůru z citronu, med, podle chuti pepř, dobře promixujeme, anebo rozšleháme a zalijeme salát v míse, který dobře promícháme.
- 3Je dobré do zálivky přidat také mandarinkovou šťávu, pokud nějakou ušetříme při krájení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.