Salát z červené řepy s dresinkem
75 min.
Ingredience
- 60gramůČervená řepa
- 125gramůSýr Feta
- 3lžičkyKoření Italia
- 1,5lžíceOlej olivový
- 120gramůOřechy vlašské
- 1hrstRukola
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
69 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé řepy střední velikosti rozpůlíme a rozložíme v zapékací misce, potřeme 1 lžíci olivového oleje a posypeme polovinou italských bylinek. Překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na kousky.
- 2Plech s pečícím papírem rovnoměrně pokryjeme rozdrobenou fetou, potřeme zbylým olejem a zasypeme druhou půlkou italských bylinek. Pečeme v troubě 8-10 minut, sýr má být na okrajích zlatohnědý.
- 3V troubě 3 minuty pražíme vlašské ořechy.
- 4Na plátky nakrájíme sladkou bramboru a opékáme 1-2 minuty na oleji rozpáleném ve wok pánvi. Dozlatova opečené brambory necháme okapat na papírové utěrce.
- 5Připravíme dresink smícháním 2 lžic extra panenského olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky italských bylinek a 1 lžičky medu.
- 6Omytý a natrhaný salát rukola, bez stonků, upečenou řepu a fetu, opražené vlašské ořechy v misce smícháme zalijeme dresinkem. Podáváme s chipsy ze sladkých brambor.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.