Salát z červené řepy s kmínem
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůČervená řepa
- 100gramůCeler řapíkatý
- 100gramůKřen
- 30gramůKmín celý
- 30gramůCukr krupice
- 2decilitryOcet malinový
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou uvaříme. Měkkou řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dáme do misky. Přisypeme celý kmín, jemně nastrouhaný křen a jemně nastrouhaný celer. Podle chuti přilijeme ocet, cukr, dochutíme ještě pepřem, nakonec všechny suroviny dobře zamícháme.
- 2Připravený salát rozdělíme do salátových misek a podáváme.
- 3Salát do jeho podávání uskladňujeme v ledničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.