Salát z červené řepy s kořeněným nálevem
50 min.
Ingredience
- 350gramůČervená řepa
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOcet vinný
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaZázvor mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaFenyklová semínka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytou, neoloupanou červenou řepu vaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou řepu vyjmeme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Z octa, oleje, cukru, fenyklu, zázvoru, špetky soli a nasekané jarní cibulky ušleháme nálev. Přelijeme jím řepu a salát necháme asi 1 hodinu odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.