Salát z červené řepy s kořeněným nálevem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 350gramůČervená řepa
    • 1litrVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 3lžíceOcet vinný
    • 6lžicOlej olivový
    • 1špetkaZázvor mletý
    • 4kusyCibulka jarní
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 0,5lžičkaFenyklová semínka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou, neoloupanou červenou řepu vaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou řepu vyjmeme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Z octa, oleje, cukru, fenyklu, zázvoru, špetky soli a nasekané jarní cibulky ušleháme nálev. Přelijeme jím řepu a salát necháme asi 1 hodinu odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.