Salát z červeného zelí s jablky
130 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr moučkový
- 1kusZelí hlávkové červené
- 1200mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůOcet vinný
- 40gramůHořčice
- 3kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší proužky. Vezmeme mísu, nalijeme do ní vodu, přilijeme ocet, přidáme špetku cukru a promícháme. Do mísy s vodou ponoříme proužky zelí tak, aby byly zcela ponořené. Necháme marinovat několik hodin, nejméně 2 hodiny.
- 2Scedíme a necháme okapat. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé srpečky. Přisypeme k zelí a vmícháme 2 lžíce pikantní hořčice. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.