Salát z červeného zelí s mrkví a pomerančem
30 min.
Ingredience
- 150gramůJablka
- 150gramůMrkev kořen
- 800gramůZelí hlávkové červené
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 1kusPomeranče
- 50gramůOřechy vlašské
- 40gramůHrozinky
- 50gramůJogurt bílý
- 6gramůSůl
- 130gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
99 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Červené zelí nakrouháme na nudličky a dáme do mísy. Nastrouháme mrkev a jablka a zakapeme citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy vmícháme do zelí.
- 2V míse smícháme majonézu, jogurt a pomerančovou šťávu, lehce osolíme a vmícháme do salátu. Dáme do lednice na 30 minut vychladit a podáváme ozdobené plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.