Salát z červeného zelí s ovocem
24 min.
Ingredience
- 750gramůZelí hlávkové červené
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 6lžicCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžíceCukr krupice
- 150gramůFíky čerstvé
- 150gramůKompot ananasový
- 1kusBanány
- 2kusyPomeranče
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
11 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrouháme, zalijeme vroucí osolenou vodou a povaříme 4 minuty. Scedíme a necháme na sítu okapat.
- 2Zelí vložíme do mísy, přidáme ocet, citronovou šťávu, cukr, špetku soli a promícháme.
- 3Omyté a osušené fíky nakrájíme na nudličky, kompotovaný ananas nakrájíme na kousky, banán na kolečka. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky, oloupaná jablka nakrájíme na osminky. Všechno připravené ovoce přidáme k zelí, promícháme, mísu přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladu.
- 4Před podáváním do salátu vmícháme olej.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.