Salát z exotického ovoce se zmrzlinou
30 min.
Ingredience
- Na salát
- 1kilogramMeloun vodní
- 4kusyKiwi
- 10kusůLiči
- 2kusyJablka
- 3lžíceSezam - semena
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůZmrzlina vanilková
- Na zálivku
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceSirup javorový
- 60mililitrůVíno Saké
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůČaj citrusový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
10 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Zmenšíme oheň, do vody přidáme med, citrónovou šťávu, čaj, víno saké a opět přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
- 2Meloun překrojíme, podélně nakrájíme na pásy, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké pásky. Liči, spolu s jablky oloupeme, liči vypeckujeme, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejné kousky.
- 3Meloun, kiwi, liči, jablka dáme do vhodné misky a promícháme. Sezamové semínka opražíme na suché pánvi a přimícháme do salátu. Všechno ovoce přelijeme vychladlou šťávou, promícháme a necháme celou noc marinovat. Po dobu marinovaní salát občas promícháme.
- 4Těsně před podáváním salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře anebo do salátových misek. Ke každé položíme kopeček vanilkové zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.