Salát z exotického ovoce se zmrzlinou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
10 g
Cukr
97 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Zmenšíme oheň, do vody přidáme med, citrónovou šťávu, čaj, víno saké a opět přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
  • 2
    Meloun překrojíme, podélně nakrájíme na pásy, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké pásky. Liči, spolu s jablky oloupeme, liči vypeckujeme, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejné kousky.
  • 3
    Meloun, kiwi, liči, jablka dáme do vhodné misky a promícháme. Sezamové semínka opražíme na suché pánvi a přimícháme do salátu. Všechno ovoce přelijeme vychladlou šťávou, promícháme a necháme celou noc marinovat. Po dobu marinovaní salát občas promícháme.
  • 4
    Těsně před podáváním salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře anebo do salátových misek. Ke každé položíme kopeček vanilkové zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.