Salát z fenyklu s konzervovaným lososem
13 min.
Ingredience
- 1kusFenykl čerstvý
- 100gramůLosos ve vlastní šťávě
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkySůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
47 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fenykl zbavíme výhonků, opláchneme ho a nakrájíme na silnější nudličky, vhodíme do vroucí vody osolené špetkou soli a asi tři minuty povaříme. Poté ihned scedíme, propláchneme ledovou vodou a necháme okapat.
- 2V mezičase si připravíme zálivku smícháním citronové šťávy, soli, cukru a vody.
- 3Vychladlý fenykl dáme do mísy, přelijeme zálivkou, poklademe scezeným lososem nakrájeným na nudličky a zdobíme posekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.