Salát z Florencie
20 min.
Ingredience
- 100gramůSalát kadeřavý
- 100gramůSalát Polníček
- 100gramůSalát římský
- 100gramůRukola
- 100gramůPecorino romano
- 4kusyRajčata
- 8kusůAnčovička - filety
- 40gramůOřechy vlašské
- 4lžíceHrášek
- 1lžíceKapary
- Zálivka
- 4kusyCibule perlová
- 1lžíceEstragon
- 2lžíceOlive Oil Extra Virgin
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2špetkyPepř cayenský
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 13 druhy salátových listů a rukolu dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vodu z listů setřepeme a necháme ji ještě okapat. Listy pak potrháme prsty a dáme je do mísy. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme na tenké plátky do misky. Omytá, zralá velká rajčata pokrájíme na osminky. Sardelky (ančovičky) nekrájíme na tenké proužky. Vlašské ořechy rozkrojíme na čtvrtky.
- 2Připravíme si zálivku: Do misky nalijeme olivový olej s ořechovým olejem, přidáme sůl a vinný ocet. Směs dobře prošleháme metličkou, přidáme velmi drobně pokrájené cibulky a drobně posekané lístky estragonu. Pak znovu zálivku promícháme.
- 3K salátovým listům přidáme vlašské ořechy, sardelky, rajčata, pokapeme zálivkou, znovu vše zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek, na povrch každé porce dáme lžíci čerstvého mladého hrášku, 2-3 kapari, ozdobíme tenkými plátky sýru a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.