Salát z Florencie

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    3 druhy salátových listů a rukolu dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vodu z listů setřepeme a necháme ji ještě okapat. Listy pak potrháme prsty a dáme je do mísy. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme na tenké plátky do misky. Omytá, zralá velká rajčata pokrájíme na osminky. Sardelky (ančovičky) nekrájíme na tenké proužky. Vlašské ořechy rozkrojíme na čtvrtky.
  • 2
    Připravíme si zálivku: Do misky nalijeme olivový olej s ořechovým olejem, přidáme sůl a vinný ocet. Směs dobře prošleháme metličkou, přidáme velmi drobně pokrájené cibulky a drobně posekané lístky estragonu. Pak znovu zálivku promícháme.
  • 3
    K salátovým listům přidáme vlašské ořechy, sardelky, rajčata, pokapeme zálivkou, znovu vše zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek, na povrch každé porce dáme lžíci čerstvého mladého hrášku, 2-3 kapari, ozdobíme tenkými plátky sýru a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.