Salát z hlávky podávaný se šlehačkou
15 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smetanu ke šlehání si ušleháme. Oloupanou cibuli si nakrájíme na malé kousky a promícháme s ušlehanou smetanou, přidáme 1 lžičku cukru a špetku soli. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opereme ve vodě. Promícháme šlehačkový dresink s listy salátu. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.