Salát z hovězího masa se zeleninou
28 min.
Ingredience
- 300gramůSalát hlávkový
- 250gramůOkurka salátová
- 200gramůMrkev kořen
- 150gramůFazolové klíčky
- 1stroužekČesnek
- 1kusCitronela
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceBazalka
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2kusyLimetka
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceChilli omáčka
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané okurky nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme, klíčky opláchneme a necháme okapat. Česnek prolisujeme, citronelu, koriandr a bazalku nasekáme najemno, maso nakrájíme na tenké nudličky, salát rozebereme na listy, opláchneme je, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev s okurkou, klíčky a salátem promícháme a vložíme na mísu.
- 2Na rozpáleném rostlinném oleji osmažíme česnek s citronelou, přidáme maso a zprudka zhruba 2 minuty smažíme za neustálého míchání. Poté směs vyjmeme a do pánve vložíme bylinky, šťávu z limetek, olivový olej, chilli omáčku a za stálého míchání vaříme asi minutu.
- 3Usmažené maso promícháme s bylinkovou zálivkou, navrstvíme na zeleninový salát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.