Salát z hovězího masa se zeleninou

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané okurky nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme, klíčky opláchneme a necháme okapat. Česnek prolisujeme, citronelu, koriandr a bazalku nasekáme najemno, maso nakrájíme na tenké nudličky, salát rozebereme na listy, opláchneme je, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev s okurkou, klíčky a salátem promícháme a vložíme na mísu.
  • 2
    Na rozpáleném rostlinném oleji osmažíme česnek s citronelou, přidáme maso a zprudka zhruba 2 minuty smažíme za neustálého míchání. Poté směs vyjmeme a do pánve vložíme bylinky, šťávu z limetek, olivový olej, chilli omáčku a za stálého míchání vaříme asi minutu.
  • 3
    Usmažené maso promícháme s bylinkovou zálivkou, navrstvíme na zeleninový salát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.