Salát z hřebenatkami
30 min.
Ingredience
- 450gramůHřebenatka
- 1kusOkurky nakládané
- 150gramůHrášek
- 25mililitrůOcet vinný
- 25gramůCukr třtinový
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůTabasco
- 1špetkaPepř cayenský
- 50gramůSalát Polníček
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1K varu přivedeme 250 ml osolené vody, povaříme hrášek, scedíme a odstavíme. Do hrnce nalijeme vinný ocet, 120 ml vody, přisypeme cukr a povaříme. Přidáme maso hřebenatek a necháme asi 5 minut lehce vařit, vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou.
- 2Připravíme omáčku - ušleháme dotuha smetanu a vmícháme rajčatový protlak, tabasco a cayenský pepř. Přidáme na velmi malé kostičky nakrájenou okurku, zlehka vmícháme hrášek a maso z mušlí.
- 3Necháme v chladničce 30 minut odležet. Salát rozdělíme na lastury hřebenatek, ozdobíme polníčkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.