Salát z hroznového vína a švestek
50 min.
Ingredience
- 300gramůHroznové víno
- 250gramůŠvestky
- 2kusyJablka
- 2kusyHrušky
- 2lžíceKompot brusinkový
- 100mililitrůSherry brandy
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme hroznové víno, část vezmeme bílé, část modré, utrháme stopky, bobule rozpůlíme a odstraníme semínka. Omyté švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kousky.
- 2Omyté hrušky a jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky.
- 3Přes síto prolisujeme brusinkový kompot a přidáme ke šťávě sherry.
- 4Zalijeme vzniklou šťávou hroznové víno a švestky. Necháme 30 minut v chladu marinovat. Před podáváním posypeme umletými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.