Salát z hroznů s jablečnou pěnou
25 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 100gramůHroznové víno
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 2lžíceSirup javorový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceCukr moučkový
- 2špetkySkořice mletá
- 125mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 2hrstiMandle plátky
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou a javorovým sirupem.
- 2Opláchnuté bobule hroznů rozpůlíme a odstraníme z nich semena.
- 3Žloutky utřeme se zbývající citronovou šťávou, cukrem a skořicí. Misku s touto směsí dáme do horké vodní lázně, postupně přidáváme jablečnou šťávu a šleháme, dokud nevznikne hustá pěna.
- 4Ovoce smícháme a rozdělíme do servírovacích misek, přelijeme jablečnou pěnou, posypeme lupínky z mandlí, které jsme předtím lehce opražli na suché pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.