Salát z hroznů s jablečnou pěnou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou a javorovým sirupem.
  • 2
    Opláchnuté bobule hroznů rozpůlíme a odstraníme z nich semena.
  • 3
    Žloutky utřeme se zbývající citronovou šťávou, cukrem a skořicí. Misku s touto směsí dáme do horké vodní lázně, postupně přidáváme jablečnou šťávu a šleháme, dokud nevznikne hustá pěna.
  • 4
    Ovoce smícháme a rozdělíme do servírovacích misek, přelijeme jablečnou pěnou, posypeme lupínky z mandlí, které jsme předtím lehce opražli na suché pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.