Salát z hrušek, hroznů a okurky
16 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyCitronová tráva
- 85gramůCukr krupice
- 2kusyHrušky
- 125gramůHroznové víno
- 1hrstMáta
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Omytou okurku podélně rozkrojíme, konce odkrojíme a semínka vydlabeme. Okurku nakrájíme na tenké plátky.
- 2Z citronové trávy odstraníme tuhé částí, trávu podélně rozkrojíme a trochu pomačkáme válečkem, aby se silice uvolnily. Citronovou trávu vložíme do kastrůlku s cukrem a 200 ml vody. Vše zahříváme, aby se cukr rozpustil. Uvedeme do varu, povaříme 1 minutu a odstavíme z plotny. Vmícháme plátky okurky a necháme vychladnout. Potom vyjmeme citronovou trávu.
- 3Omyté hrušky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a nakrájíme podélně na plátky. Přidáme k sirupu spolu s omytým hroznovým vínem a mátou.
- 4Salát můžeme podávat s řeckým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.