Salát z hrušek, hroznů a okurky

16 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou okurku podélně rozkrojíme, konce odkrojíme a semínka vydlabeme. Okurku nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Z citronové trávy odstraníme tuhé částí, trávu podélně rozkrojíme a trochu pomačkáme válečkem, aby se silice uvolnily. Citronovou trávu vložíme do kastrůlku s cukrem a 200 ml vody. Vše zahříváme, aby se cukr rozpustil. Uvedeme do varu, povaříme 1 minutu a odstavíme z plotny. Vmícháme plátky okurky a necháme vychladnout. Potom vyjmeme citronovou trávu.
  • 3
    Omyté hrušky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a nakrájíme podélně na plátky. Přidáme k sirupu spolu s omytým hroznovým vínem a mátou.
  • 4
    Salát můžeme podávat s řeckým jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.