Salát z jablek a špenátu

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
110 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
17 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z přebraného špenátu odstraníme řapíky. Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme a potom listy v čisté utěrce osušíme. Nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné misky.
  • 2
    Jablka omyjeme, hrubě nastrouháme, ihned pokapeme citrónovou šťávou a dáme je do misky ke špenátu.
  • 3
    Příprava zálivky: Do skleničky dáme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru, přilijeme olej, zakysanou smetanu a sůl. Skleničku zavíčkujeme a vše dobře protřepeme. Hotovou zálivkou zalijeme salát v misce a dobře promícháme.
  • 4
    Hotový salát rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.