Salát z jablek a špenátu
15 min.
Ingredience
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 5kusůJablka
- 100gramůZakysaná smetana
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 5lžicPomerančová šťáva
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 150gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
110 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
17 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Z přebraného špenátu odstraníme řapíky. Pod tekoucí vodou důkladně omyjeme a potom listy v čisté utěrce osušíme. Nakrájíme na tenké pásky, které dáme do vhodné misky.
- 2Jablka omyjeme, hrubě nastrouháme, ihned pokapeme citrónovou šťávou a dáme je do misky ke špenátu.
- 3Příprava zálivky: Do skleničky dáme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru, přilijeme olej, zakysanou smetanu a sůl. Skleničku zavíčkujeme a vše dobře protřepeme. Hotovou zálivkou zalijeme salát v misce a dobře promícháme.
- 4Hotový salát rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo nakrájenými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.