Salát z jablek, hroznů s pekanovými ořechy
10 min.
Ingredience
- 200gramůHroznové víno
- 2kusyJablka
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceCukr třtinový
- 30mililitrůOřechový olej
- 70gramůSýr smetanový tavený 45%
- 70gramůOřechy pekanové
- 10gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
47 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Hroznové víno opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře okapat. Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Hroznové víno a pokrájená jablka vložíme do vhodné misky, polijeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a nakonec zalijeme olejem. Ovoce dobře promícháme.
- 2Připravený salát rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Každou porci ozdobíme pekanovými ořechy a na malé kousky (stejné, jako nakrájená jablka) rozkrájeným sýrem. Nakonec povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.