Salát z kapřích jiker
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůKapří jikry
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůŽemle tuková
- 0,5šálekOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
432 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jikry omyjeme, odblaníme a necháme okapat. Osolíme je, vložíme do vhodné nádoby, položíme na kastrol s vodou a na mírném ohni necháme tak dlouho, až zčervenají.
- 2Ve vodě namočíme žemli, vymačkáme ji a utřeme s trochou oleje. Přidáme k jikrám a osolíme. Směs mícháme a přikapáváme olej. Nakonec přidáme nasekanou cibuli a citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.