Salát z krémového žampiónu Portobello

30 min.
Česká republika

Ingredience

      • 4kusyPortobello
      • 1kusCibule lahůdková
      • 1stroužekČesnek
      • 80gramůFarmářská šunka 96% masa
      • 6kusůRajčata Cherry
      • 1lžíceOlej olivový extra panenský
      • 3špetkyPepř bílý
      • 150gramůrýže basmati vařená
      • 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
      • 60gramůSalát ledový
      • 2špetkySůl
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    235 kcal
    Bílkoviny
    14 g
    Tuky
    10 g
    Sacharidy
    21 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    259 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Krémové žampióny omyjeme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužek česneku tence nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Omytá zralá cherry rajčata pokrájíme na osminky. Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře.
    • 2
      V pánvi rozpálíme olej, na něm rychle orestujeme žampióny, ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a měkké žampióny dáme do mísy. Na omastku zpěníme cibulku s česnekem, přidáme šunku, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme cherry rajčata a za občasného promíchání je prohřejeme. Směs přidáme k žampiónum spolu s uvařenou teplou rýží. Zlehka vše promícháme vidličkou a porce poklademe na připravené listy salátu.
    • 3
      Teplý žampiónový salát posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.