Salát z krémového žampiónu Portobello
30 min.
Ingredience
- 4kusyPortobello
- 1kusCibule lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 80gramůFarmářská šunka 96% masa
- 6kusůRajčata Cherry
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 3špetkyPepř bílý
- 150gramůrýže basmati vařená
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 60gramůSalát ledový
- 2špetkySůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
259 mg
Postup přípravy
- 1Krémové žampióny omyjeme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužek česneku tence nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Omytá zralá cherry rajčata pokrájíme na osminky. Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře.
- 2V pánvi rozpálíme olej, na něm rychle orestujeme žampióny, ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a měkké žampióny dáme do mísy. Na omastku zpěníme cibulku s česnekem, přidáme šunku, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme cherry rajčata a za občasného promíchání je prohřejeme. Směs přidáme k žampiónum spolu s uvařenou teplou rýží. Zlehka vše promícháme vidličkou a porce poklademe na připravené listy salátu.
- 3Teplý žampiónový salát posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.