Salát z letního ovoce
30 min.
Ingredience
- 150gramůOstružiny
- 200gramůMaliny
- 150gramůJahody zahradní
- 3lžíceCukr krupice
- 150mililitrůVíno červené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4plátkyListové těsto
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme jahody, dáme je do mísy, přidáme maliny, ostružiny a 3 lžíce moučkového cukru. Přilijeme víno a promícháme. Zakryté dáme na hodinu do lednice.
- 2Na 225 stupňů předehřejeme troubu. Plech vyložíme pečicím papírem a vymažeme zlehka máslem. Položíme plátky listového těsta na vál poprášený moukou a 2 plátky posypeme 1/2 lžící třtinového cukru a 1/2 lžící mleté skořice. Druhé dva plátky položíme na první a posypeme je 1/2 lžící cukru a zbylou skořicí. Nakrájíme na centimetr široké proužky, které stočíme do spirálky.
- 3Spirálky dáme na plech, posypeme zbylým cukrem a pečeme 10 minut.
- 4Poté podáváme s ovocným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.