Salát z marinovaných hrušek v zázvoru
15 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr krupice
- 200gramůHrušky sušené
- 70mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 500gramůSalát hlávkový
- 5gramůZázvor mletý
- 200gramůPečivo pšeničné jemné tukové
- 120mililitrůDresink Vinaigrette
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do nekovové nádoby naskládáme vrstvu sušených hrušek. Citronovou šťávu smícháme se zázvorem, cukrem, solí, pepřem, a nalijeme ji na hrušky. Nádobu přikryjeme a necháme 3 hodiny v chladnu odležet.
- 2Listy salátu opereme a necháme okapat. Marinované hrušky podélně rozpůlíme a smícháme s listy salátu. Na kostičky nakrájenou housku opečeme na másle a přidáme do salátu. Těsně před servírováním pokapeme zálivkou vinaigrette.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.