Salát z ostrova Elba
35 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika oranžová
- 4kusyRajčata
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 2kusyŠalotka
- 1kusCibule červená
- 2lžíceBazalka
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 2špetkyPepř bílý
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 1kusCitrony
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Salát připravíme pouze z čerstvé zeleniny. Očistíme a omyjeme 2 barevné papriky, 4 zralá rajčata, menší cuketu, lilek, červenou cibuli a 2 malé šalotky. Vše pokrájíme na větší kostičky a proužky. Snítky bazalky a petrželové natě omyjeme, lístky si odložíme do misky. Omytý citrón (chemicky neošetřeného) osušíme a nastrouháme z něj kůru.
- 2V pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm začneme restovat cibuli, po chvíli přidáme papriky, pak cuketu, lilek a nakonec rajčata. Často směs v průběhu restování promícháme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme doměkka. Nakonec přidáme bylinky, přimícháme citrónovou kůru a pokapeme olivovým olejem. Salát servírujeme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.