Salát z ovoce s vlašskými ořechy
30 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 2kusyNektarinka
- 125gramůHroznové víno
- 1kusBanány
- 2kusyKiwi
- 150gramůJahody zahradní
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. Pomeranč okrájíme, vykrájíme z něj dílky tak, aby na nich nebyly průsvitné dělící slupky. Šťávu, která se přitom uvolňuje, zachytíme do misky. Umyté nektarinky rozpůlíme, zbavíme pecek, dužninu nakrájíme na malé kousky, opláchnuté bobule vinných hroznů rozpůlíme. Oloupaný banán rozmixujeme s pomerančovou a citronovou šťávou, směsí přelijeme ovoce, smíchané v míse.
- 2Oloupané kiwi nakrájíme na dílky, opláchnuté a očištěné jahody rozpůlíme, jádra vlašských ořechů nahrubo nasekáme. Kousky kiwi a jahodami salát s banánovým přelivem v míse obložíme, vše posypeme nasekanými ořechy a lehce i moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.