Salát z pampelišky
44 min.
Ingredience
- 3hrstiPampeliškové listy
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceŽelé pampeliškové
- 750mililitrůVoda pitná
- 3hrstiPampeliška květ
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůCukr želírovací
- 60gramůMozzarella
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
263 g
Vláknina
187 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Mladé čerstvé pampeliškové listy omyjeme a nasekáme asi na 2 cm kousky. Připravíme zálivku z bílého vinného octa, dijonské hořčice, slunečnicového oleje, pampeliškového želé a vše promícháme s pampeliškovými listy.
- 2Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme a necháme okapat. Z květů otrháme žluté okvětní lístky a promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin. Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Scezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.
- 3Rosol z pampeliškových květů zvýrazní aroma pampeliškových listů a tvoří protiváhu kyselosti bílého vinného octa. Ozdobíme plátky mozzarelly z buvolího mléka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.