Salát z pečené mrkve a květáku s quinoou
35 min.
Ingredience
- 3kusyMrkev kořen
- 100gramůQuinoa
- 100gramůKapusta hlávková
- 1kusKvěták
- 1kusAvokádo
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceTahini Pasta Eridanous Lidl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Quinou uvaříme podle návodu.
- 2Kapustu nakrájíme na proužky. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Květák rozebereme na růžičky.
- 3Kapustu a quinou smícháme a přidáme k ní oloupanou mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenká kolečka, a květák. Zastříkneme lžící olivového oleje a přikryjeme alobalem. Pečeme 25 minut na 200 °C.
- 4Zatím si připravíme tahini zálivku: smícháme tahini se lžící olivového olejem a citronovou šťávou. Rozmícháme dohladka.
- 5K pečené zelenině přidáme avokádo a petrželku a promícháme. Přidáme i jarní cibulky a promícháme spolu s tahini zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.