Salát z pečené mrkve a květáku s quinoou

35 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Quinou uvaříme podle návodu.
  • 2
    Kapustu nakrájíme na proužky. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Květák rozebereme na růžičky.
  • 3
    Kapustu a quinou smícháme a přidáme k ní oloupanou mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenká kolečka, a květák. Zastříkneme lžící olivového oleje a přikryjeme alobalem. Pečeme 25 minut na 200 °C.
  • 4
    Zatím si připravíme tahini zálivku: smícháme tahini se lžící olivového olejem a citronovou šťávou. Rozmícháme dohladka.
  • 5
    K pečené zelenině přidáme avokádo a petrželku a promícháme. Přidáme i jarní cibulky a promícháme spolu s tahini zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.