Salát z pečených rajčat se zakysanou smetanou
135 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 8kusůCibulka jarní
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semínek a urovnáme na plech řeznou stranou navrch. Rajčata pokapeme 1 lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a vložíme na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 140 °C. Očištěné jarní cibulky překrojíme na poloviny a ještě podélně rozkrojíme. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji je za stálého obracení opékáme asi 2 minuty. Osolíme a necháme stranou.
- 2Upečená rajčata necháme vychladnout. Potom na každý talíř upravíme 3 půlky rajčat, doplníme jarní cibulkou a kopečkem zakysané smetany. Salát pokapeme extra panenským olivovým olejem a opepříme.
- 3Ihned podáváme, vhodnou přílohou je bylinková ciabatta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.