Salát z pečených rajčat se zakysanou smetanou

135 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semínek a urovnáme na plech řeznou stranou navrch. Rajčata pokapeme 1 lžící olivového oleje, osolíme, opepříme a vložíme na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 140 °C. Očištěné jarní cibulky překrojíme na poloviny a ještě podélně rozkrojíme. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji je za stálého obracení opékáme asi 2 minuty. Osolíme a necháme stranou.
  • 2
    Upečená rajčata necháme vychladnout. Potom na každý talíř upravíme 3 půlky rajčat, doplníme jarní cibulkou a kopečkem zakysané smetany. Salát pokapeme extra panenským olivovým olejem a opepříme.
  • 3
    Ihned podáváme, vhodnou přílohou je bylinková ciabatta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.