Salát z podzimního ovoce

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
10 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špendlíkové švestky, hroznové víno a angrešt očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat.
  • 2
    Jablka i hrušky omyjeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, necháme okapat. Následně všechno okapané ovoce vložíme do misky a promícháme.
  • 3
    Na přípravu zálivky v misce rozmixujeme meruňkový kompot i se šťávou, přidáme citrónovou šťávu. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce, vše důkladně promícháme a vložíme do lednice.
  • 4
    Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo do salátových misek.
  • 5
    Povrch každé porce ozdobíme nahrubo nasekanými ořechy, polijeme medem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Salát z podzimního ovoce
Skvělý salát 😉 doma všem moc chutnal 😉