Salát z podzimního ovoce
10 min.
Ingredience
- 200gramůMirabelky
- 200gramůHroznové víno
- 3kusyJablka
- 3kusyHrušky
- 200gramůKompot meruňkový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 100gramůOřechy vlašské
- 4lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
10 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Špendlíkové švestky, hroznové víno a angrešt očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat.
- 2Jablka i hrušky omyjeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, necháme okapat. Následně všechno okapané ovoce vložíme do misky a promícháme.
- 3Na přípravu zálivky v misce rozmixujeme meruňkový kompot i se šťávou, přidáme citrónovou šťávu. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce, vše důkladně promícháme a vložíme do lednice.
- 4Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo do salátových misek.
- 5Povrch každé porce ozdobíme nahrubo nasekanými ořechy, polijeme medem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Salát z podzimního ovoce
Skvělý salát 😉 doma všem moc chutnal 😉