Salát z rukoly s kuřecími játry
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 300gramůJátra kuřecí
- 120gramůRukola
- 1lžíceOcet Sherry
- 1lžíceSirup javorový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
960 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rukolu opláchneme studenou vodou a okapanou ji rozdělíme na servírovací talíře.
- 2Kuřecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm ze všech stran osmažíme nakrájená játra.
- 4Když jsou játra měkká, odstavíme pánev z ohně, přidáme do ní ocet se sirupem a vše důkladně promícháme. Pánev vrátíme na oheň a směs ještě krátce převaříme.
- 5Játra rozdělíme na připravenou rukolu, přelijeme šťávou, osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.