Salát z rybích jiker - Taramosalata

20 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.
  • 2
    Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.