Salát z rybích jiker - Taramosalata
20 min.
Ingredience
- 5krajícůChléb pšeničný (bílý)
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusCitrony
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
- 200gramůKapří jikry
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.
- 2Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.