Salát z thajského ovoce a zeleniny s kokosovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 1kusMango
- 1kusJablka
- 6kusůLiči
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 1kusCibule červená
- 1kusOkurka salátová
- 115gramůSójové výhonky
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusRajčata
- 225gramůSalát ledový
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- Kokosová omáčka
- 2lžíceKokosová smetana
- 2lžíceCukr krupice
- 500lžicVoda pitná
- 1kusLimetka
- 1lžíceOmáčka rybí
- 0,25lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
14 g
Cukr
136 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme kokosovou omáčku. Do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, přidáme cukr, vroucí vodu, chilli omáčku, rybí omáčku a šťávu vymačkanou z limety. Zavíčkujeme a důkladně promícháme.
- 2Z ananasu odřízneme horní a dolní část, oloupeme slupku a vydlabeme dřevnaté vnitřní jádro. Očištěný nakrájíme na menší kousky. Mango oloupeme a nakrájíme na plátky, z jablka odstraníme jádřince a pokrájíme také na plátky. Liči oloupeme a vypeckujeme.
- 3V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme na poloviny rozkrojené zelené fazolky a vaříme 3-4 minuty doměkka. Fazolky ale musí zůstat křupavé. Slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme stranou. Červenou cibuli nasekáme na plátky, salátovou okurku pokrájíme na kratší špalíčky, jarní cibulky také na plátky, rajče překrojíme na čtvrtky, salát na nudličky. Klíčky propláchneme a necháme okapat.
- 4Všechny druhy ovoce a zeleniny rozdělíme na talířky a vytvoříme malé hromádky. Kokosovou namáčecí omáčku přelijeme do servírovací misky a podáváme zvlášť jak studenou přílohovou omáčku. Jednotlivá sousta v ní namáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.