Salát z thajského ovoce a zeleniny s kokosovou omáčkou

35 min.
Thajsko

Ingredience

  • Kokosová omáčka
    • 2lžíceKokosová smetana
    • 2lžíceCukr krupice
    • 500lžicVoda pitná
    • 1kusLimetka
    • 1lžíceOmáčka rybí
    • 0,25lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
14 g
Cukr
136 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme kokosovou omáčku. Do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, přidáme cukr, vroucí vodu, chilli omáčku, rybí omáčku a šťávu vymačkanou z limety. Zavíčkujeme a důkladně promícháme.
  • 2
    Z ananasu odřízneme horní a dolní část, oloupeme slupku a vydlabeme dřevnaté vnitřní jádro. Očištěný nakrájíme na menší kousky. Mango oloupeme a nakrájíme na plátky, z jablka odstraníme jádřince a pokrájíme také na plátky. Liči oloupeme a vypeckujeme.
  • 3
    V rendlíku přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme na poloviny rozkrojené zelené fazolky a vaříme 3-4 minuty doměkka. Fazolky ale musí zůstat křupavé. Slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme stranou. Červenou cibuli nasekáme na plátky, salátovou okurku pokrájíme na kratší špalíčky, jarní cibulky také na plátky, rajče překrojíme na čtvrtky, salát na nudličky. Klíčky propláchneme a necháme okapat.
  • 4
    Všechny druhy ovoce a zeleniny rozdělíme na talířky a vytvoříme malé hromádky. Kokosovou namáčecí omáčku přelijeme do servírovací misky a podáváme zvlášť jak studenou přílohovou omáčku. Jednotlivá sousta v ní namáčíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.