Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem
60 min.

Ingredience
- 600gramůČervená řepa
- 600gramůCeler bulvový
- 300gramůSlaneček
- 100mililitrůMléko odstředěné
- 5lžicOlej olivový
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou.
- 2V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.