Salát z vařené červené řepy s křenem
75 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 800mililitrůVoda pitná
- 150gramůCeler bulvový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůOřechy vlašské
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKřen
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytou řepu neloupeme a uvaříme doměkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme na osminky a nakrájíme na plátky. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Křen oloupeme, najemno nastrouháme a vmícháme do smetany, kterou jsme ušlehali dopevna. Ořechy nasekáme nadrobno.
- 2K celeru v míse přidáme řepu, ořechy, osolíme a vmícháme smetanový křen. Salát před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.