Salát z vařeného hovězího masa s celerem
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaCukr moučkový
- 100gramůCeler bulvový
- 100mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 200gramůHovězí maso vařené
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
410 mg
Cukr
884 mg
Postup přípravy
- 1Vařené maso nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do salátové mísy.
- 2Celer nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké proužky, podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut. Necháme vychladnout.
- 3Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 4V hrnku smícháme olej, citronovou šťávu, cukr a sůl.
- 5Celer s vejci přidáme do salátové mísy k masu, promícháme, posypeme posekanou petrželkou a zalijeme olejovou zálivkou.
- 6Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.