Salát ze sardelek s fazolkami

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardele vykucháme a odtrhneme jim hlavičky. Rozevřeme je a vytáhneme páteř. Pod tekoucí vodou je rychle propláchneme a osušíme. Do misky vymačkáme citrony. Ryby rozložíme v hlubokém talíři, trochu je osolíme, zalijeme citronovou šťávou a necháme na čerstvém vzduchu alespoň 2 hodiny marinovat.
  • 2
    Mezitím odkrojíme stopky zelených fazolek, zbavíme je případných vláken, nakrájíme je, omyjeme a scedíme. V hrnci uvedeme do varu
  • 3
    dostatečné množství vody, osolíme ji a fazolky 5 minut povaříme. Scedíme je, ponoříme do ledové vody, aby se už dál nevařily, znovu je scedíme a vysypeme na čistou utěrku.
  • 4
    Doprostřed servírovací mísy nasypeme fazolky, vyjmeme ryby z marinády a rozložíme je na vrstvu fazolek, zalijeme olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.