Salát ze slanečků se smetanou
30 min.
Ingredience
- 400gramůFilé ze slanečka
- 120gramůBrambory vařené
- 40gramůČervená řepa sterilovaná
- 500mililitrůMléko odtučněné
- 80gramůCibule
- 50mililitrůOcet vinný
- 25mililitrůVoda pitná
- 30gramůCukr moučkový
- 3gramyPepř černý mletý
- 80mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůOkurky nakládané
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůJablka
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Filety ze slanešků namočíme do teplého mléka a necháme několik hodin máčet.
- 2Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky, vařené brambory a jablko také na kostičky, nakládanou červenou řepu na plátky, kyselé okurky a cibuli nadrobno. Ocet smícháme s vodou, osladíme a opepříme.
- 3Do kameninové mísy vložíme maso, přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme octovým nálevem, přimícháme šlehačku a dáme vychladit.
- 4Vychlazený salát rozdělíme na talířky, ozdobíme posekanou petrželkou a ke každé porci přidáme lžíci zakysané smetany obarvené šťávou z červené řepy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.