Salát ze slanečků se smetanou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety ze slanešků namočíme do teplého mléka a necháme několik hodin máčet.
  • 2
    Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky, vařené brambory a jablko také na kostičky, nakládanou červenou řepu na plátky, kyselé okurky a cibuli nadrobno. Ocet smícháme s vodou, osladíme a opepříme.
  • 3
    Do kameninové mísy vložíme maso, přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme octovým nálevem, přimícháme šlehačku a dáme vychladit.
  • 4
    Vychlazený salát rozdělíme na talířky, ozdobíme posekanou petrželkou a ke každé porci přidáme lžíci zakysané smetany obarvené šťávou z červené řepy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.