Salát ze slávek
20 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1500gramůMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
97 mg
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omyté slávky necháme v páře otevřít, vyjmeme je z lastur a vsypeme do mísy.
- 2Ušleháme přecezenou vodu, ve které se slávky vařily (150 ml), olivový olej a citronovou šťávu.
- 3Směsí zalijeme slávky v míse a posypeme je nasekanou petrželkou.
- 4Salát podáváme vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.