Salkové košíčky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
  • 2
    Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
  • 3
    Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
  • 4
    Těstem poté plníme formičky na košíčky tak, aby uprostřed každého košíčku vznikl důlek. Propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme 5-10 minut na 200 °C. Necháme zchládnout.
  • 5
    Heru vyšleháme se Salkem na krém a ten pak cukrářským sáčkem zdobíme na košíčky.
  • 6
    Na vodní lázni rozpustíme tuk a čokoládu (podle chuti můžeme přidat cukr) a do této polevy namáčíme košíčky.
  • 7
    Můžeme ještě ozdobit různými cukrářskými zdobítky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.