Salkové košíčky
40 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 100gramůTuk Hera jedlý
- 200gramůČokoláda hořká
- 100gramůTuk ztužený
- 1kusVejce slepičí
- 1kusSalko karamel
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
- 2Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
- 3Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
- 4Těstem poté plníme formičky na košíčky tak, aby uprostřed každého košíčku vznikl důlek. Propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme 5-10 minut na 200 °C. Necháme zchládnout.
- 5Heru vyšleháme se Salkem na krém a ten pak cukrářským sáčkem zdobíme na košíčky.
- 6Na vodní lázni rozpustíme tuk a čokoládu (podle chuti můžeme přidat cukr) a do této polevy namáčíme košíčky.
- 7Můžeme ještě ozdobit různými cukrářskými zdobítky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.