Šalotka pečená s vínem a šalvějí
70 min.
Ingredience
- 500gramůŠalotka
- 2decilitryVíno bílé
- 2lžíceŠalvěj sušená
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Cukr
480 mg
Vápník
167 mg
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme, na pánvi na oleji osmahneme po všech stranách do růžova. Zalijeme vínem, zasypeme sušenou šalvějí a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Cibulky dusíme přibližně hodinu.
- 210 minut před koncem tepelné úpravy zasypeme šalotky nahrubo nastrouhaným sýrem.
- 3Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.