Šalotky v červeném víně
120 min.
Ingredience
- 500gramůŠalotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 125mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Cukr
4 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na rozpuštěném másle necháme zpěnit oloupané šalotky. Potom šalotky posypeme cukrem a za stálého obracení necháme zkaramelizovat. Zalijeme je vínem tak, aby byly téměř ponořené, osolíme a krátce povaříme.
- 2Kastrol se šalotkami dáme do trouby a šalotky zvolna pečeme při 150°C asi 1,5 hodiny. Víno se má odpařit na konzistenci sirupu.
- 3Můžeme podávat teplé i vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.