Salsa habaňero
20 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 9kusůChilli paprička
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 1kusKoriandr čerstvý
- 0,5kusGrapefruity
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pět chilli habaňero a čtyři chilli costeno amarillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat, vodu z namáčení si uchováme.
- 2Z papriček odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru, přilijeme trochu tekutiny z namáčení a rozmixujeme na jemnou pastu. Přendáme do mísy.
- 3Jarní cibulku nakrájíme najemno, přidáme šťávy z grepu a limetky, nastrouhanou kůru z limetky, nahrubo nasekaný koriandr a vše dobře promícháme. Přidáme chilli pastu a znovu dobře promícháme. Dle chuti osolíme. Zakryjeme a necháme jeden den v lednici. Podáváme jen v nepatrném množství.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.