Salsa z čajotu
10 min.
Ingredience
- 200gramůOkurka salátová
- 2lžičkyChilli omáčka
- 1kusLimetka
- 0,5kusMeloun cukrový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
31 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
524 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čajot (nebo salátovou okurku) oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Meloun galia rozřízneme a vyndáme semínka, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse.
- 2Omáčku chilli nebo habaněro rozmícháme s limetkovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na směs melounu a čajotu.
- 3Dobře promícháme a před podáváním necháme hodinu v chladu. V lednici vydrží salsa až 3 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.