Salsa z černých fazolí
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 130gramůFazole černé
- 1kusChilli paprička
- 2kusyPaprika červená
- 1kusLimetka
- 2lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Slijeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zakryté asi 40 minut, doměkka. Slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat.
- 2Chilli pasado namočíme asi na 10 minut do horké vody, až změkne. Necháme okapat, rozřízneme, odtraníme semena, stopku a dužinu jemně pokrájíme.
- 3Červenou papriku chilli fresno napíchneme na grilovací špíz a opečeme nad ohněm, až se slupka spálí. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit, poté oloupeme slupku, vyjmeme semena a nakrájíme najemno.
- 4Červenou cibuli nasekáme najemno, smícháme s fazolemi, chilli, nastrouhanou kůrou z limetky, olejem, pivem a svazkem nasekaného koriandru. Osolíme, dobře promícháme a před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.