Salsa z pečených rajčat a koriandru

85 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
28 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby, přidáme chilli papričky serano. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60 minut, až budou ožehnutá a změklá.
  • 2
    Opečená rajčata a chilli vložíme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut, zapařit, poté rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme.
  • 3
    Cibuli nasekáme najemno, vložíme do mísy, přilijeme limetkovou šťávu a rajčata.
  • 4
    Chilili vyjmeme ze sáčku, oloupeme, vyndáme semena a nasekáme nahrubo, přidáme ke směsi a dobře promícháme.
  • 5
    Velký svazek koriandru nakrájíme a přidáme do salsy, osolíme a před podáváním necháme hodinu v chladu. Salsa vydrží v lednici týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.