Salsify pečené

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze salsifů použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat.
  • 2
    Do pekáčku dáme 2 lžíce másla, přiložíme salsify, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut.
  • 3
    Hotové salsify podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.