Salsify pečené
45 min.

Ingredience
- 600gramůSalsif
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Ze salsifů použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat.
- 2Do pekáčku dáme 2 lžíce másla, přiložíme salsify, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut.
- 3Hotové salsify podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.