Salsify smažené

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze salsifů použijeme bílý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a rozkrájíme na středně velké špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat.
  • 2
    V misce smícháme mouku, vejce, mléko, olej a půl lžičky soli. Vypracujeme těsto, ve kterém uvařené špalíčky obalujeme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a obalené špalíčky usmažíme do zlatova.
  • 4
    Podáváme s vařeným bramborem a pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.