Šampaňská pěna s ovocem
35 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 150mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 4lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 3lžíceLikér pomerančový
- 125gramůMaliny
- 1kusMáta
- 125gramůOstružiny
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4plátkyŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2 lžíce citronové šťávy.
- 2Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplé vodě. Za stálého míchání ji necháme vychladit v ledové lázni.
- 3Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do polotuhého krému. Chladíme alespoň 2 hodiny.
- 4Pomerančovou šťávu svaříme s 20 g cukru na polovinu, ochutíme pomerančovým likérem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme s omytým ovocem.
- 5Z pěny vypichujeme lžící noky, upravíme je na talíře s ovocem. Ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.