Šampaňské semifreddo s ostružinami
20 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 120mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 1lžičkaSirup javorový
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůOstružiny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Žloutky ušleháme s cukrem, vmícháme šampaňské a ušlehanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Formu vyložíme potravinářskou fólií, vlijeme směs, nasypeme ostružiny a dáme asi na 8hodin chladit do mrazáku.
- 3Před podáváním semifreddo nakrájíme na plátky nebo vytvarujeme kopečky a pokapeme javorovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.