Šampaňské z bezinkového květu
35 min.
Ingredience
- 6kusůBezinkový květ
- 4litryVoda pitná
- 2decilitryOcet jablečný
- 500gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme 1 l vody, přisypeme cukr, který na mírném ohni za občasného promíchání rozpustíme. Cukrovou tekutinu necháme vychladnout.
- 2Z bezinkových květu odstraníme poškozené plody. Zdravé plody opláchneme a položíme je na dno pětilitrové lahve. Přidáme omytý, na tenká kolečka nakrájený citron. Ocet smícháme s vychladlou cukrovou šťávou a vlijeme do lahve.
- 3Naplněnou lahev uzavřeme kouskem potravinářské fólie. Fólii propícháme a láhev se směsi necháme 6-7 dní kvasit. Vykvašenou směs scedíme, naplníme do lahvi, které zavíčkujeme a na 6-7 dní odložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.