Šampaňské z bezinkového květu

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
50 kcal
Sacharidy
13 g
Vláknina
118 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme 1 l vody, přisypeme cukr, který na mírném ohni za občasného promíchání rozpustíme. Cukrovou tekutinu necháme vychladnout.
  • 2
    Z bezinkových květu odstraníme poškozené plody. Zdravé plody opláchneme a položíme je na dno pětilitrové lahve. Přidáme omytý, na tenká kolečka nakrájený citron. Ocet smícháme s vychladlou cukrovou šťávou a vlijeme do lahve.
  • 3
    Naplněnou lahev uzavřeme kouskem potravinářské fólie. Fólii propícháme a láhev se směsi necháme 6-7 dní kvasit. Vykvašenou směs scedíme, naplníme do lahvi, které zavíčkujeme a na 6-7 dní odložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.