Sangria z červeného vína

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omytý pomeranč nakrájíme na tenká kolečka, která ještě rozkrájíme na čtvrtky. Vložíme do keramické nádoby nebo skleněné konvice.
  • 2
    Z dobře omytého citronu odkrojíme dlouhý proužek kůry a přidáme jej k pomerančům.
  • 3
    Broskve rozpůlíme, odstraníme z nich pecku. Poté je nakrájíme na kolečka, přidáme k pomerančům, posypeme cukrem a zamícháme.
  • 4
    Připravené ovoce zalijeme vínem a mícháme tak dlouho, dokud se všechnem cukr nerozpustí. Podle chuti můžeme přidat ještě cukr nebo případně citronovou šťávu.
  • 5
    Hotový nápoj uložíme minimálně na hodinu do lednice.
  • 6
    Před podáváním ovoce stlačíme, abychom z něj uvolnili šťávu. Do sklenic vložíme kousky ledu, které přelijeme Sangrií, přidáme trochu ovoce, jež se v ní máčelo a ozdobíme okurkou nakrájenou na kostičky nebo proužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.