Sangria z červeného vína
10 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 2kusyBroskve
- 100gramůCukr krupice
- 1litrVíno červené
- 1kusOkurka salátová
- 1kostkaKostkový led
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Dobře omytý pomeranč nakrájíme na tenká kolečka, která ještě rozkrájíme na čtvrtky. Vložíme do keramické nádoby nebo skleněné konvice.
- 2Z dobře omytého citronu odkrojíme dlouhý proužek kůry a přidáme jej k pomerančům.
- 3Broskve rozpůlíme, odstraníme z nich pecku. Poté je nakrájíme na kolečka, přidáme k pomerančům, posypeme cukrem a zamícháme.
- 4Připravené ovoce zalijeme vínem a mícháme tak dlouho, dokud se všechnem cukr nerozpustí. Podle chuti můžeme přidat ještě cukr nebo případně citronovou šťávu.
- 5Hotový nápoj uložíme minimálně na hodinu do lednice.
- 6Před podáváním ovoce stlačíme, abychom z něj uvolnili šťávu. Do sklenic vložíme kousky ledu, které přelijeme Sangrií, přidáme trochu ovoce, jež se v ní máčelo a ozdobíme okurkou nakrájenou na kostičky nebo proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.